Master Recruitment


U heeft een goede, succesvolle franchise formule in Nederland en wilt de mogelijkheden onderzoeken van het expanderen naar andere landen in Europe. Uw speelveld is in Nederland gewoon te klein. Ook dan zult u een aantal belangrijke keuzes moeten maken. In welk land wilt u actief zijn? Kent u de lokale marktsituatie en regelgeving voldoende? Gaat u in het buitenland met een Area Developer, Master franchisenemer of met direct franchise aan de slag. Welke vorm van samenwerking wilt u met uw franchisenemer aangaan? Is dat een entree fee of gaat u een joint venture aan. Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden is een gedegen analyse nodig, niet alleen van de product- markt combinatie maar ook van uw organisatie, onder andere op financieel, organisatorisch en technologisch gebied. In het netwerk zit veel en uitgebreide ervaring met het opzetten van nieuwe business in het buitenland.

Dankzij een breed netwerk van franchise consultants en brokers met een jarenlange ervaring helpen we u de juiste keuzes te maken. Ook buitenlandse bedrijven kunnen gebruik maken van de ervaring van Franchise Pool International. Zeker als ze willen gaan starten in Nederland en/of hier de juiste partners proberen te vinden.

Franchise Match kan u als partner van FPI ondersteunen bij zaken als de analyse van uw organisatie, concept en de exporteerbaarheid ervan. Ook kunnen wij behulpzaam zijn bij het bepalen van de expansiestrategie. We assisteren bij marktstudies, subsidies / financi├źn. We ondersteuning bij de uitvoering van de strategie en via ons netwerk helpen wij bij het vinden van buitenlandse franchise partners.

Geïnteresseerden vinden

Voor het vinden van Masters (en reguliere) franchisenemers maken wij gebruik van het systeem van Into Franchise.

Via een uitgekiend systeem maken wij gebruik van social media. Het beginpunt is een het portal van into franchise. Van daaruit worden alle relevante middelen en media ingezet. Hierbij staan, naast Facebook, LinkedIn Twitter en Instagram ook relevante netwerken en contacten met beroeps-organisaties centraal.

Into Franchise

Minimale vereisten

Voorbereiding is alles. Dat geldt dus ook voor het nadenken over het profiel van de partner die u in het buitenland gaat zoeken. De factor mens is alles bepalend voor uw succes in het buitenland. Niet alleen dient uw buitenlandse partner over de kennis en vaardigheden beschikken die hem – en daarmee u – helpen succesvol te zijn, hij moet ook passen bij uw bedrijfscultuur en de waarden en normen die u voorstaat.

In een dergelijk profiel kunnen zaken voorkomen als:

  • Achtergrond
  • Motivatie
  • Ervaring
  • Interessegebieden
  • Ambities
  • Ondernemersvaardigheden
  • Houding & gedrag
  • Visionair vs operationeel

Bovenstaande lijst bevat slechts voorbeelden van criteria waaraan uw business partner aan zou moeten voldoen.